Дефектната водна помпа може също така да доведе до незабавно спиране на двигателя

Като основен елемент на системата за охлаждане на водата, водната помпа е необходима за правилната работа на автомобила. Водната помпа е в състояние да задържа активната охлаждаща верига и в случаите, когато маслото е в спряно състояние. След като горивната камера прегрее, маслото на двигателя вече не е в състояние да смазване на буталата и по този начин, водата започва да ври, водена принудени преминаването на буталото и сливането на стените на цилиндъра. В този контекст няколко минути са достатъчни за пълната повреда на двигателя.

Тъй като водната помпа работи едновременно с двигателя, не е изненадващо, че нейната мощност е поверена на коляновия вал. Предаването може да се извърши с помощта на клиновиден ремък, назъбен или поли-V. Когато двигателят е изключен, спира и водната помпа, тъй като не е необходима по-нататъшна работа (но обратното е невалидно). Тази корелация показва, че ефективността на водната помпа е в пропорционална зависимост от работата на двигателя. По-голямо увеличение на въртенето на оборотите на двигателя, толкова по-голямо е работно натоварване на водната помпа. Обхватът на мощността на водната помпа се прехвърля на колана от колана в зависимост от въртящия момент. Това вече не е валидно, ако мощността на двигателя се увеличава в по-късен момент, например чрез турбокомпресор. В този случай трябва да знаем, че водната помпа е по-мощна. Обикновено животът на стандартна помпа е приблизително 150 000 километра. Поддръжката му неизбежно е нарушена, за да се разрушат съответните уплътнения по време на извличането на помпата.

При всички случаи грешката се докладва почти веднага посредством сензора за температурата на охлаждащата вода, тъй като работната температура на двигателя се увеличава значително. Когато загубата на вода стане драматична, незабавната смяна на помпата е неизбежна. В нашия онлайн магазин ще намерите всички необходими резервни части (напр. Прозорци, кабел за паркинг спирачка, генератор на импулси, компресор за климатизация, броня и др.). По-голямата част от автомобилните марки.