Мъжки етикет: съвети за избора на дрехи

Според етикета има много правила за избор на дрехи за мъже. В края на краищата, костюмът на човек е визитка, особено в света на бизнеса.
Костюм и яке

Всеки човек в своя гардероб трябва да има няколко костюма за различни случаи. Също така, не се препоръчва да носите същия костюм в продължение на 2 последователни дни.

Структурата и плътността на връзките трябва да съответстват изцяло на плътността и структурата на плата на костюма. Всички елементи на мъжката костюма трябва да бъдат съчетани в един стил. Спортни костюми, комбинирани с риза, обувки и други аксесоари в спортен стил. Ако носите класически костюм, риза, вратовръзка, обувките също трябва да се държат в класически стил.

През лятото предпочитайте леки костюми, освен когато имате нужда от тъмен костюм с костюм за дрехи.

Ако изберете яке, обърнете внимание на раменете, които трябва да съвпадат точно с вашите. Не купувайте яке, където ширината на раменете е по-къса или по-дълга от вашата.

Костюм, мъжки етикет, екипировка Якето трябва да покрие напълно китката, но не я оставяйте да достигне до основата на палеца.

Долният ръб на якето трябва да бъде на същото ниво като пръстите на свободно изгубения край на ръката.

Изберете яке, което пасва на вашата фигура. Това би било добре за вас:

Ако искате да подчертаете фигурата, купувам яке.
За да дадете на фигурата по-впечатляващ външен вид, изберете вашето двойно гърло яке.
За тлъсти мъже, човек трябва да избере сако от свободни стилове, които няма да фокусират вниманието върху кръста и раменете.
Едно разширено яке е подходящо само за големи мъже. Също така за високите мъже е яке с широки обръчи и две гърди якета добре пригодени.
За мъже с малък ръст трябва да вземете яке с преувеличена талия и два бутона. Якето трябва да бъде едноредово.

Според правилата на етикета не е позволено да се носи сако в обществото. Това може да се направи само в случаите, когато под якето има жилетка.