Тест: тонер за лазерни принтери (тонери)

За щастие, собственик на чисто нов принтер няма граници: производител една грижа се е предоставена патрон скрит за „местните“ тонове. Принтер, държач за печат на принтера, без да знае грижи, докато двете страни не започнат да се появяват бели ивици. Тук също така идва време да се мисли, преди да се натъкнат туристи, какво е „начин“, за да изберете. Съдържание: Можете да „отидете направо“ и да закупите нов принтер с нов патрон: една много проста, много глупав и много скъпо. Можете да „отидете направо“ и си купи нова касета, много добър, но и много скъпи. Правилна защото много от производителите не препоръчват пълнени касети. Скъпо, защото цената на чисто нов местните жители касети често е около 70% от цената на нов принтер. Най-много потребители принтери предпочитат да „отиде наляво“ и зареждане на патрона. Необходимо е само да се избере начин за зареждане с гориво. Можете да се свържете с фирма за пълнене касети. В този случай, ще трябва да плащат пари, и се надявам, че сте попълнили качество патрон. И това е възможно да се запълни патрона. За тази цел, в допълнение към уменията, които определено трябва тонер.

На тонери на четири основни компонента: действителната боя свързващо вещество, което осигурява адхезия на мастилото за хартия и електрически заряд носител дезинтегриращото средство, което предотвратява тонер частици прилепват спонтанно при стайна температура. Точният състав на тонера е търговска тайна, разработчик и на средния потребител по принцип е от особен интерес. Много повече хора се интересуват от принтери, качеството на печат и как това се отразява тонове. Освен това, важно е да се грижи добре за тонер за детайлите на принтера. В този смисъл, стойността на абразивни частици от тонера. Важно е да се помни и тонери съвместим с марки принтери, като абсолютно универсален тонер не съществува.

производители ТЕСТОВЕТЕ принтери настояват, че патрона след презареждане „нативен“ тонове определено са по-зле за печат. Някои модели са придружени патрони „едно време“, т.е. използване, така че не е възможно да се запълни. Решихме да сравнявате „местни“ и „не е роден“ тонери за лазерни принтери, по същия начин, както ако те са добре написани, или разликата е все още там. За да направите това по два различни принтер може да отпечатва пет различни марки тонери и печат роден на всеки един от тонери за принтери. Принтери, използвани от следните марки: Цвят начин MK Imaging, WWM, Graphos и Static Control. За да печатате с помощта на Canon LBP2900 принтера и Xerox Phaser 3117/3122 (D1). Качеството на печат е оценена три пъти: в началото на живота на касетата, в средата и в края на живота си. Под ресурс означава 2000 страници при 5% покритие за Canon LBP2900 и 3000 страници при 5% покритие Xerox Phaser 3117/3122 (D1).

В резултат на тези проверки, беше установено, че „не е роден“ тонерите не по-лошо „роден“, защото не показва разлика между тестван тонера. Те показаха, „отличен“ за печат, а не само в началото на живота, но в края. Като се има предвид цената на нова касета, изменението се появи съвсем оправдано, поне от страна на потребителите.

Етикетирането и опаковането Единствената точка, тъй като общата оценка беше белязан е намалена до някои тонери. Етикетите на много примери не е определен производител, а не от датата на производство, работна среда, предпазни мерки, препоръки за съхранение. Но тонера трябва да бъде защитен от влага и слънчева светлина, да се пази от деца. При използване на тонери не го вдишвайте, опитайте се да не се позволи на тонер попадне в очите ви, и ако трябва да се появи някой, старателно изплакнете очите с вода. Тези прости препоръки излишък етикет никога не ще. Особено с оглед на факта, че тонерите да представляват риск за здравето на човека (ако редовната консумация), в резултат на вредни вещества, които се съдържат и много фин прах. Няма да има повече от напомняне, че ако получите тонер върху дрехите си, внимателно го разклатете, а след това измийте със студена вода. В никакъв случай не гореща, в противен случай тонер за печат върху дрехи.

Имаше и коментари върху опаковката. Фактът, че в контейнера, в който се продават тонери, а не толкова малки. Често тези бутилки, пълни само половината или 2/3.

Съвместимост с принтери Според информация, публикувана на производителите на техните тонери са достатъчно широки, за различни принтери обхват на неговото прилагане. Всъщност, това е съвместимост между моделите Canon и Hewlett Packard (HP), както и между Xerox и Samsung. В същото време във всяка една от марките имат специфични модели на принтери, които могат да се пълнят отново тонер типове данни. Най-големият списък на фирми, предлагащи WWM и Mitsubishi. Такава широка гама се обяснява достатъчно просто – тя е за този модел, за да проверите съвместимостта. т.е., ако такъв списък е няма други марки, не е езеро